Friss Híreink
Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2015-03-12
Közbeszerzési pályázatfigyelés

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani Intézetünk közbeszerzési pályázatfigyelő és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásait, melyekkel csökkentheti előfizetési költségeit:

Szeretné, ha az Ön által megrendelt közbeszerzés figyelési szolgáltatásunk előfizetési díját későbbi ajánlattevői tanácsadás díjából vagy akár Széchenyi 2020 programhoz kapcsolódó pályázatírási sikerdíjából jóváírnánk?

AKKOR vegye igénye Közbeszerzési pályázatfigyelő szolgáltatásunkat, mely segítségével folyamatosan nyomon követheti a magyar és európai közbeszerzési hirdetményeket, és az Ön által megadott keresési beállításainak megfelelő hirdetményeket e-mailben juttatjuk el regisztrált tagjaink számára.

Intézetünk nem csupán az ajánlati felhívásokat figyeli az Ön számára, hanem egyéb hirdetmény típusokat is, így Ön értesülni fog a témáiban közölt közbeszerzési eredményekről, szerződés-teljesítésekről is. Ezáltal nyomon követheti versenytársai megbízásait is.

Hogyan érvényesítheti az előfizetéshez kapcsolódó jóváírást?

 1. Fizessen elő cége profiljába megjelenő közbeszerzési kiírásokat, pályázatot, eredménytájékoztatót, illetve módosításokat naprakészen monitorozó 1, 6, vagy 12 hónapos közbeszerzési pályázatfigyelő szolgáltatásunkra.
 2. Vegye igénybe ajánlattevői közbeszerzési tanácsadó szolgáltatásunkat vagy a Széchenyi 2020 pályázatokhoz kapcsolódó fix díj nélküli, sikerdíjas szolgáltatásunkat.
 3. Ezt követően Intézetünk a pályázatírási szolgáltatásai számlázásakor automatikusan jóváírja aktuális számlája összegéből az előzőleg megrendelt 1, 6, vagy 12 hónapos közbeszerzési pályázatfigyelési szolgáltatás díját. 

Közbeszerzési tanácsadás ajánlattevőknek:

Az ajánlattevői körbe tartozó ügyfeleinkkel megtaláljuk a legjobb közbeszerzési választ az ajánlatkérői beszerzési igényekre, hozzásegítjük őket a megrendelések elnyeréséhez. 

Az eljárás során elengedhetetlen a megfelelő felkészültség annak érdekében, hogy az ajánlattevő megfelelően érvényesítse érdekeit. 

 • Tisztában van azzal, hogy betekinthet-e más ajánlattevő ajánlatába?
 • Vagy azzal, hogy miként szerezhetők be a megfelelő ajánlattételhez szükséges információk?
 • Miként kezdeményezhető előzetes vitarendezés, vagy jogosultsági eljárás?

Amennyiben bizonytalan a fenti kérdések megválaszolásában úgy vegye igénybe  az ajánlattevői közbeszerzési tanácsadási szolgáltatásunkat. 

Kapcsolódó szolgáltatásunk:

 • Ajánlattevői közbeszerzési tanácsadás 

A közbeszerzési eljárásban pályázni kívánó Partnereink részére (mind nemzeti, mind közösségi eljárásokban) vállaljuk az ajánlattételi dokumentáció elkészítését, így Önnek csak a szakmai ajánlatot kell elkészítenie.

A folyamat részeként vállaljuk

 • a felmérést a felhívás alapján, hogy az Ön vállalkozása el tud-e indulni az érintett közbeszerzésen,
 • tájékoztatást a szükséges iratokról és
 • az ajánlat teljes körű összeállítását,
 • az esetleges hiánypótlások intézését,

közreműködést az ajánlatok bontásánál és az eredményhirdetésnél.

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődésüket, úgy kérjük, hogy a mellékletben szereplő Közbeszerzési figyelési előfizetőlapunkat kitöltve visszaküldeni szíveskedjen. 

KÖZBESZERZÉSI ADATLAP - letöltés

2015-02-21
Forráslehívási határidő

Magyarország a 2007-2013-as időszak végrehajtása során hozzávetőlegesen 8200 milliárd forint értékben jogosult uniós és hazai forrásból fejlesztések végrehajtani az ágazati operatív programok alapján.

A támogatási programok eredményessége és a forráslehívás szempontjából kiemelkedő év 2015, mivel a 2015. december 31-ig fizikailag és pénzügyi szempontból is le kell zárni a projekteket annak érdekében, hogy a támogatás uniós forrása lehívható legyen.

Magyarország Kormánya az idei év egyik magas prioritású feladataként tekint a 2007-2013-as ciklus eredményes zárására, ezért a több intézkedést is elrendelt. A 1051/2014. (II. 7.) Korm. határozatban megfogalmazásra került az is, hogy a 2014-20 időszak pénzügyi forrásaiból nem köthető szerződés olyan projektgazdával, akinek a 2007-2013-as támogatási ciklusban nyertes projektje a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségükhöz képest pénzügyi elmaradásban van.

A zárással összefüggő feladatok kormányzati szintű meghatározásán túl jelentős a projektgazdák, felelőssége. A fentiek alapján azon projektgazdáknak, akiknél a támogatási szerződésben vállalt kifizetési kötelezettséghez képest elmaradásban van fontos, hogy soron kívül tekintsék át a projekt végrehajtását, tegyék meg a szükséges intézkedéseket a késedelem mielőbbi megszüntetése majd a projekt eredményes zárása érdekében.

Forrás: EMIR
 

2015-02-17
ADÓTANÁCSADÁS

→ Adótanácsadási űrlap

EUROPEAN CONFORMITY CHECK

Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet

Tel: +36 (1) 422-0700 | Fax: +36 (1) 422-0699 
E-mail: info @ european.hu

2015-02-13
Az öt, talán legtöbbek által várt magyar Operatív Program (OP) támogatását hagyta jóvá ma az Európai Bizottság

Az öt, talán legtöbbek által várt magyar Operatív Program (OP) támogatását hagyta jóvá ma az Európai Bizottság, amelyek keretösszege 18,7 milliárd eurót tesz ki, így a hatalmas forráskeret immár hivatalosan is Magyarország rendelkezésére áll. A brüsszeli zöld jelzés ismeretében végre már a közös uniós kassza kockázatára kezdheti el meghirdetni a kormány a különböző (gazdaságfejlesztési) pályázatokat.

A napokban a portfolio.hu már megírta, hogy az Operatív Programokból levezethető éves fejlesztési keretek (kvázi az idén várható pályázatok éven belüli ütemének) terve már készen áll csak a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság elfogadására vár. Most, hogy Brüsszel felől megjött a zöld jelzés a legnagyobb keretösszegű Operatív Programokra, rövid távon várható, hogy elkezdenek megjelenni a különböző OP-khez tartoz pályázati kiírás, igaz nem egyszerre az összes, hanem egy éven belül tervezhető ütemezés mellett. 

A Brüsszel által ma elfogadott öt magyar Operatív Program és annak most jóváhagyott keretösszege:  

 • A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 8,8 milliárd eurós keretéből 7,73 milliárdot állnak majd az EU különféle alapjai
 • A Terület- és Településfejlesztési OP (TOP) 3,97 milliárd eurós keretösszegéből több, mint 85% érkezik majd a közös kasszából (k.b 3,41 milliárd euró)
 • A Versenyképes Közép-Magyarország OP-ből (VEKOP) 927 millió euróra számíthat a központi régió, amely az 50%-os uniós támogatási intenzitás miatt "csak" 463 millió eurónyi forrást jelent a közös uniós kasszából.
 • Az Integrált Közlekedésfejlesztési (IKOP) és a Környezeti és Energiahatékonysági OP-k (KEOP) keretösszege együtt 7,7 milliárd euró, amelyből 6,5 milliárd jön majd a brüsszeli kasszából.

A fenti összegek egyedül a Terület- és Településfejlesztési OP kapcsán jelentenek - nem jelentős - eltérést a legutóbb ismert, a hivatalos kormányzati pályázati oldalon elérhető változatokhoz képes. A további négy OP elfogadása késpbb várható, tekintettel arra, hogy egyes OP-k véglegesítéséhez még bizonyos uniós szabályokra is várni kellett, ileltve a Vidékfejlesztési Program kapcsán a legfrissebb hírek szerint a magyar szerveknek át kell dolgozni az anyagot, mert túl sokféle fejlesztési irányt határoztunk meg, amely félő, hogy a források nem megfelelő ütemű lehívásához vezet. 

Itt a nagy hír! Dőlhetnek az uniós milliárdok

A GINOP főbb jellemzői

Amint a fenti táblázatból is látható, a GINOP messze a legnagyobb keretösszegű Operatív Program, amely a magyarországi kis- és középvállalkozás (KKV-k) versenyképességének fokozására irányuló beruházási program. 

A cél elsősorban a kkv-k kutatási, innovációs és munkahely-teremtési kapacitásának javítása lesz a különböző pályázati kiírásokon keresztül. Mind a GINOP mérete, mind a fejlesztéspolitikai prioritások is abban az irányban mutatnak,hogy ez lesz a legfontosabb csatornája annak a régóta hangoztatott kormányzati tervnek, hogy az EU-tól 2014-2020 között érkező források 60%-át gazdaságfejlesztésre kell fordítani a megelőző ciklusra jellemző, 20% alatti arányhoz képest. 

A program a kutatási és innovációs potenciálra összpontosítva kívánja korszerűsíteni Magyarország gazdaságát: célja, hogy az információs és kommunikációs technológiák (IKT) jobb kiaknázása, a fenntartható turizmus fejlesztése és az erőforrások hatékonyabb felhasználása révén fenntartható és minőségi munkahelyek jöjjenek létre, többek között az idegenforgalmi ágazatban.

A program emellett elősegíti a pénzügyi eszközök felhasználását, így új finanszírozási megoldásokat kínál számos kedvezményes - például a megújuló energia előállítása, valamit a lakások és középületek energiahatékonyságának növelése - számára. A pénzügyi eszközök bevezetése a pályázati kiírásokba nem teljesen új, de a 2007-2013-as ciklusnál jóval nagyobb volumenű lesz az Európai Bizottság elvárásai miatt, amelyre a magyar pályázóknak fel kell készülnie.

A GINOP néhány várható hatása

 • Több mint 300 ezer munkanélküli - köztük csaknem 150 ezer 25 éven aluli fiatal - részesül majd a munkahely-teremtési kezdeményezések előnyeiből, valamint előreláthatólag 450 ezren fognak részt venni a foglalkoztathatóság javítását célzó képzésekben;
 • A program kiemelt célja a munkahelyteremtés, amelyet elsősorban az alacsonyan képzettek munkaerő piaci integrációján, a szociális vállalkozások munkahelyteremtésben betöltött szerepének fokozásán valamint a fiatalok foglalkoztatottsági esélyeinek javításán keresztül szándékozik biztosítani. A foglalkoztatás javulása a több mint 300 000 mindeddig inaktív egyén (amelynek többsége 25 év alatti) munkaerő piaci eszközökkel való elérésen keresztül fog megvalósulni.
 • Csaknem 12 500 vállalkozás - köztük 1500 induló vállalkozás - részére biztosítanak pénzügyi támogatást/tanácsadást, és további 8000 vállalkozás kap segítséget elektronikus szolgáltatásainak és az ikt alkalmazásának bővítéséhez;
 • Az energia- és erőforrás-hatékonyság javítását célzó intézkedések mintegy 1400 vállalkozást támogatnak, továbbá a program keretében 240 MW megújulóenergia-előállítási kapacitást hoznak létre;
 • Csaknem 3000 kutatói állást hoznak létre, ezáltal lendületet adnak a kkv-k innovációs tevékenységének és a magyarországi kutatóintézeteknek, ugyanakkor javítják a magán- és a közszektorbeli kutatóközpontok közötti együttműködést;
 • Egymillió háztartásban bevezetik az új generációs széles sávú hálózatot, így a nagy sebességű internet lefedettségét az egész országra kiterjesztik; valamint
 • A fenntartható idegenforgalomba - vagyis a helyi és félreeső gazdaságok növekedésének előmozdításába - való beruházások eredményeként megközelítőleg 1,6 millióan látogatnak el a természeti és kulturális örökségek helyszíneire.

A TOP-ról néhány jellemző

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Magyarország-szerte (a fővárosi régión kívül) 3,97 milliárd euró összértékű beruházás fog megvalósulni. Ehhez a finanszírozás több, mint 85%-át az Európai Unió biztosítja. Több, mint 1 milliárd eurót irányoztak elő a városok fenntartható fejlődésére, ideértve a környezetbarát gazdaság és közössi közlekedés előmozdítását, a városi környezet és a közszolgálatások javítását, a szegénység elleni küzdelmet, valamint a perifériára szorult közösségek társadalmi befogadását. 


A TOP néhány várható hatása 

 • A kedvezőtlen helyzetű térségekben 129 600 ember részesül a városrehabilitáció előnyeiből;
 • 1465 alapellátási szolgáltatás részesül fejlesztésben;
 • 17 750 férőhely válik elérhetővé a 0-3 éves gyermekek számára az új gyermekjóléti intézményekben; valamint
 • Évente 1,6 millióan látogatnak el a támogatott kulturális és természeti örökségi helyszínekre; Csaknem 56 ezer tonnával csökken az éves szén-dioxid-kibocsátás;
 • 2122 hektár ipari területet vagy parkot fejlesztenek vagy építenek fel.
 •  

A VEKOP-ról néhány jellemző

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és az Európai Szociális Alapból nyújtott 464 millió eurós támogatást és a nemzeti társfinanszírozást figyelembe véve összesen 927 millió eurós összköltségvetéssel rendelkezik, a kedvezményezett régió kiegyensúlyozott gazdsági fejlődését segíti elő. 

A beruházások elsősorban a társadalmi-gazdsági egyenlőtlenségek mérséklését, továbbá a kutatási kapacitás és a kkv-k versenyképességének és energiahatékonyságának növelését célozzák majd - mindezt a munkahelyteremtés és a hátrányos helyzetű városi területek új életre keltése jegyében. 

A VEKOP néhány várható hatása 

 • 107 200 m2 zöldterületet alakítanak ki vagy újítanak meg a városi területeken;
 • Több mint 30 ezer tonna szén-dioxidnak megfelelő mértékben csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása;
 • 4500 gyermekjóléti létesítményt (bölcsődét és óvodát) hoznak létre vagy fejlesztenek tovább; valamint
 • 25 300 munkavállaló vehet részt képzési programokban.

Forrás: portfolio.hu

2015-02-13
Támogatások előfinanszírozása, termőföldvásárlás és beruházás finanszírozás a Növekedési Hitelprogram forrásából

Szeretne új termelőeszközöket beszerezni, vagy akár termőföldet vásárolni?
•De nem tudja, hogy miből és hogyan?
•Valósítsa meg vállalkozási célú terveit a Növekedési Hitelprogram kedvező 2,5%-os forrásából 
 
Kik igényelhetik?
 • Társaság vállakozások
 • Egyéni vállalkozók

Milyen célok finanszírozhatóak?

 • Mezőgazdasági gépek, eszközök vásárlása
 • Ágazathoz kötődő ingatlan vásárlása, korszerűsítése és felújítása
 • Növény- és állatvédelmi szerek és eszközök beszerzése
 • Támogatásokhoz kapcsolódóan önerő kiegészítéséhez vagy akár támogatás megelőlegezéshez
 • Likviditás megőrzése érdekében a szállítói számlák kifizetése hitelkeretből
 • Jogszabályi előírásoknak való megfeleléshez kapcsolódó átalakításokhoz is igényelhető
 • Várható pályázatokhoz kapcsolódó beruházási célokhoz

Elvárás:

 • Elvárt tavalyi árbevétel 100M Ft felett
 • Legalább 2-3%-os nyereség az árbevételhez képes,
 • Pozitív saját tőke,
 • Legalább 2 éves működési múlt,
 • Kölcsön minimális összege terv szerint 5 Mió Ft. 
 
Előnyei:
 • Saját forrás szabadon rendelkezésre marad,
 • Akár ingyenesen bármikor lezárhatja a hitelt,
 • Fix kamatozás, független a gazdasági környezettől.
 
Lehetőségek:
 • Finanszírozás akár a gép nettó értékének 90%-a,
 • Éves kamat fixen maximum 2,5%,
 • Akár 5 éves futamidő

Konkrét számítási példa:

Nettó ár

40 497 000 Ft

ÁFA

10 934 190 Ft

Önerő (15%)

6 074 550 Ft

 

 

Finanszírozott összeg

34 422 450 Ft

Összes kamat

1 667 503 Ft

Futamidő

60 hónap

Kamat fix

2,5%

 

 

Havi törlesztő részlet

601 499 Ft

Összes visszafizetés

36 089 953 Ft

 

Finanszírozási területeink: 

•Termelő gépbeszerzés, technológiai korszerűsítések,
•Építési beruházások (telephelyfejlesztés, ipari parkok, stb.),
•Mezőgazdasági beruházások (terményszárítók, gépbeszerzés, állattartó telepek),
•Élelmiszeripari beruházások.
 
Finanszírozási tanácsadási szolgáltatásainkat fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, úgy kérjük, hogy a lenti finanszírozási űrlapot kitöltve küldje vissza Intézetünk részére vagy kérdéseivel, illetve a további feltételekkel kapcsolatosan keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Filipov Vlagyimir, területi vezető

Tel: +36 (1) 422-0700 | Fax: +36 (1) 422-0699 | Mobil: +36 (70) 377-3858
e-mail: filipov.vlagyimir@european.hu 

Finanszírozási űrlap →