Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2017-01-03
A kormány idén elárasztja az országot uniós pénzzel

Hideget és meleget is mondtak a 2016-os év tapasztalatairól a Portfolio évértékelő pályázati körképében megkérdezett uniós szakértők. Nagyon sokan örülnek annak, hogy a pályázatok többsége meghirdetésre került, de ezzel szemben az értékelési rendszer és a bírálat lassúságát emlegetik. Továbbá egyetértenek abban is, hogy a pályázati rendszerben kritikus tényező a közbeszerzések szabályszerű lebonyolítása. A szakértők szerint a közvetlen brüsszeli források a 2020 utáni időszak egyik lehetséges kitörési pontja lehet. A portfolio.hu körképében piaci és banki pályázati szakértők vettek részt, és mindegyiküknek ugyanazt az öt kérdést tették fel.

Hogyan látja és értékeli a 2016-os évet az uniós pályázatok tükrében?

Tóth Ádám Ferenc, ügyvezető European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet

"A 2007-2013-as pályázatok 2015. december 31-ei zárását követően a 2016-os év cégünknél egyrészről a korábbi nyertes GINOP-os pályázatok beruházási projektjeinek megvalósításának, másrészről a vidékfejlesztési pályázatok benyújtásának, illetve minden további területen az előkészítés éve volt."

Hozzátette: "Ügyfeleink részéről továbbra is rendkívül erős a beruházási hajlandóság és ezáltal a pályázati "kedv", a tavalyi esztendőt a várakozás és a projektek előkészítése jellemezte."

"A közbeszerzési kötelezettséget mostanra elfogadta a KKV szegmens is, amely megítélésünk szerint tovább erősítette a teljes projektmenedzsmentet nyújtani képes tanácsadók piaci helyzetét és szerepét."

A cikk teljes terjedelmében elolvasható az alábbi linken 

Forrás: portfolio.hu