Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2014-05-08
Dinamikus növekedés Márkón

A fémipar az EU gazdaságának jelentős mozgatórugója, az ipari termelés legjelentősebb területe.  

Rugalmas, sokoldalú, innovatív, szolgáltatásközpontú és számos munkahelyet kínáló vállalkozásokból tevődik össze. A 2009-es évtől a pénzügyi világválság többféle módon sújtotta az ipart: csökkent a termelés, növekedtek az elbocsájtások, az ágazatban jelen lévő kis- és középvállalkozások fizetőképessége csökkent, illetve korlátozva fértek hozzá a hitel- és tőkepiacokhoz.

 

Azonban az ipar struktúrája nem állandó, hanem folyamatosan változik gazdasági, politikai és egyéb tényezők, folyamatok hatására. Következményként a szakértők előrejelzése szerint a 2014.évre 3%-os növekedést vár a fémfeldolgozó és gépipar, így a hazai gazdasági növekedés mozgatórugójaként szolgálhat: vagyis az idei év határozottan kedvező évnek ígérkezik a magyar fémipar, gépipar számára.

 

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően a nemzetközileg is elismert cégek beszállító partnere, a fémipari Márkó-Tech Kft. belföldi- és exportpiacán is növekedni tudott. Ezt igazolja a márkói cégnél végrehajtott több, sikerrel zárult fejlesztési program is.

A vállalkozás menedzsmentje a meglévő iparági szakértelmének birtokában vágott bele a cég indításába 1997-ben. Az autóipari alkatrészek gyártása, lézervágás, lemezmegmunkálás területén a mindenkori vevői elvárások legmagasabb szintjén elégíti ki a vevői elvárásokat, mind a hazai, mind külföldi piacot kiszolgálva.

A társaság az erős verseny által diktált ütemre termelékenységének növekedésével válaszolt, mely eredményeként uniós pályázati forrás bevonásával valósította meg telephelyfejlesztési projektjét.

 

Az új 992,77 négyzetméteres gyártócsarnokot 2014. március 31-én, Dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át ünnepélyes keretek közt.

 

Működésünk erőssége a hatékonyságunk és eredményességünk, melynek eredménye a magas szinten alapuló vevői bizalom. Meglévő vevőkörünk megrendeléseinek várható növekedése, illetve partneri körünk bővülése lehetővé tette, illetve meg is követelte a kapacitásbővítést. Meglévő tapasztalatunk és felvevő piacunk kifejezetten alkalmassá tette vállalkozásunkat tőke- és pályázati források bevonására.” – mondta Gyenge József ügyvezető

 

A vissza nem térítendő fejlesztési források sikeres bevonását a cég vezetése profi pályázatíró közreműködésével valósította meg.

 

A fix díj nélküli sikerdíjas pályázatírásban partnerünk a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet. Nem csak pályázataink megírását, hanem a hozzátartozó teljes körű projektmenedzsmenti feladatainkat is az Intézetre bízzuk. Partnerünknek köszönhetően támogatott hitelek lehetősége is fontos szerepet játszik vállalkozásunkban, hiszen ezzel a hiányzó önerőt is biztosítani tudjuk – akár a teljes projekt előfinanszírozásával – előzetes költségek nélkül. Csak úgy, mint a pályázatok esetében ebben az esetben sincs kockázatunk, itt is csak a megnyert összeg után kell fizetnünk. „ – tájékoztatott az ügyvezető.

 

A vállalkozás - a telephelyfejlesztést támogató pályázat elnyerése és a megítélt támogatás(i összeg) sikeres lehívása mellett - a közelmúltban nyert (64 %-os támogatási arány mellett) közel 25 millió forintot az „Innovatív komplex technológiai fejlesztés a "Márko-Tech" Kft.-nél” című projektjéhez kapcsolódóan, ami az innovációs eredmények hasznosítását (volt) hivatott támogatni.

 

A sikerrel zárult fejlesztési programok keretében összesen 139.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a családi vállalkozásból, mára piacvezetővé vált fémipari vállalkozás.

 

 „Kiemelkedő szakmaiság, folyamatos fejlesztés, az innováció szem előtt tartása és etikus, korrekt piaci magatartás: többek között ezeknek köszönheti sikereit a Márkó-Tech Kft.”, emelte ki az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője, Tóth Ádám Ferenc.

 

 

Bővebb információ:

 

Márkó-Tech Kft.

 

Gyenge József

ügyvezető

E-mail: jozsef.gyenge@markotech.hu

 

 

European Conformity Check

Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet

 

Tóth Ádám Ferenc

ügyvezető

E-mail: toth.adam@european.hu