Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2017-04-06
EU-pénzek: még csak most kezdődik az igazi hegymenet

Március végéig minden uniós pályázat megjelenik, aztán nyár közepéig az ütemezett beadás jön, év végéig pedig a 7 évre szóló keret 85%-ára már nyertest hirdetnek - többek között ezt a feszített menetrendet jelezte a Portfolio csütörtöki Uniós Források 2017 című konferenciáján Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője, mely eseményen Intézetünk szakmai partnerként vett részt.

A beadási hullámra informatikailag is készülnek, ezt már Dányi Gábor, a tárca helyettes államtitkára jelezte, míg Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági minisztérium helyettes államtitkára azt emelte ki: immár közel 600 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztési támogatás van kint a gazdaságban. Eltúlzott a kkv-k körében a közbeszerzési törvény által jelentett kötöttségektől való félelem - ezt már Csányi István, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára emelte ki. A konferencián bankvezérek, tanácsadók, piaci szakértők tucatjai fejtették ki véleményüket a fejlesztéspolitika különböző szakkérdéseiről és a résztvevők a közvetlen brüsszeli források lehetőségeivel is megismerkedhettek. A portfolio.hu konferenciáról készült képgalériája ezen a linken érhető el. 

Magyarország jó példával jár azzal, hogy a 2014-2020-as uniós források 60%-át közvetlen gazdaságfejlesztésre fordítja, de a pénzeket transzparens rendszerben, jó közbeszerzési keretek mellett kell kiosztani - többek között ezt hangsúlyozta Brüsszelből küldött, előre felvett videó üzenetében Corina Cretu. Az Európai Bizottság regionális támogatásokért felelős uniós biztosa egyúttal azt is jelezte, hogy kemény tárgyalások kezdődnek idéntől a 2020 utáni kohéziós politika kereteinek kialakításáról, a Portfolio konferenciája pedig ebből a szempontból is jó időzítésű, illetve segíti a fejlesztéspolitikai szereplők együttműködési lehetőségeit, a munkamódszerek egymáshoz csiszolását is. 

A teljes cikk elérhető az alábbi linken →

Forrás: portfolio.hu