Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2016-11-27
Teltházas volt a novemberi Tőkeakadémia

2016 őszén, negyedik alkalommal indította el Tőkeakadémia elnevezésű képzését a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). A jelentős érdeklődés mellett megtartott tréningen a forrásbevonás gyakorlati folyamatát ismerhették meg a részt vevő kkv-k vezetői a szervezet munkatársai, a meghívott szakmai előadók és trénerek prezentációin keresztül.

A külföldi működőtőke befektetések (FDI) ösztönzése mellett a HIPA kiemelt feladata az üzletfejlesztés, az ígéretes, magas megvalósíthatósági potenciállal rendelkező magyar beruházási projektek kiajánlása hazai és külföldi pénzügyi befektetők számára.

A HIPA Beruházási Projektek Osztályának elsődleges célja, hogy sikeres együttműködéseket teremtsen a magyar vállalkozások és a pénzügyi, illetve szakmai befektetők között. Az általuk rendszeresen szervezett Tőkeakadémián hazai és nemzetközi előadók gyakorlatorientált tréningekkel várják a jelentkezőket, akik közül többen már visszatérő vendégek az évente kétszer megrendezésre kerülő többnapos rendezvényen.

Az előző évekhez hasonlóan a program első moduljának fő témái idén is a tőkebevonási alapok, a forrásbevonás, a pénzügyi lehetőségek, a befektető megnyerése, valamint az üzleti tervezés és a piaci pozícionálás voltak. Ezen alapokra építve a képzés második részében a résztvevők többek között megismerkedhettek a tőkebevonási folyamat részleteivel, a beruházási célzatú hazai és uniós forrásokkal, illetve az exit-stratégia fontosságával.

Intézetünk ügyvezetője, Tóth Ádám Ferenc is előadást tartott „Támogatásból megvalósuló vállalkozásfejlesztés: pályázatok ECCerűen” címmel.