Pályázati Híreink
Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2014-04-04
Segítség a 2014-es pályázatokon való eredményes induláshoz

Intézetünk nem csak a pályázatírás kapcsán, hanem az esetleges finanszírozási, könyvelési kérdésekben is áll Partnerei rendelkezésére, így a pályázatok beadása előtt kétségek nélkül, biztos pénzügyi és számviteli háttérrel vághatnak neki vállalkozásuk fejlesztésének.


Készüljünk együtt a 2014-es évben induló új EU-s ciklus pályázati lehetőségeire, hogy minél több pályázati forrást vehessen igénybe a következő időszakban is!

A pályázatok többségénél bírálati szempont a vállalkozás korábbi gazdálkodási eredménye, amelyet a már lezárt beszámolóval kell alátámasztani.

A 2013. üzleti év beszámolójának elkészítési határideje alapesetben 2014. május 31-e, várjuk mihamarabbi jelentkezését könyvelési tanácsadásunk kapcsán!

Amennyiben a 2013. évi beszámolót még nem véglegesítette, Intézetünk igény szerint

  • megvizsgálja, milyen legális módosításokkal lennének kedvezőbbek pályázati esélyeik,
  • könyvelési javaslatot tesz a magasabb támogatottság elérése érdekében, ill.
  • segít eldönteni, hogy mikor érdemes zárni a 2013-as beszámolót pályázati szempontból.

Bízunk benne, hogy - akár pályázattól függetlenül is - mérlegképes könyvelőink, illetve okleves könyvvizsgálónk révén segítségére lehetünk a pénzügyi, számviteli háttér megteremtésében.

2014-04-01
Új pályázati kiírás „Ipari Park” és "Tudományos és Technológiai Park" cím viselésére

Az Ipari Parkokról szóló 297/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján a nemzetgazdasági miniszter pályázatot ír ki az "Ipari Park" és a "Tudományos és Technológiai Park" címek elnyerésére. (A Tudományos és Technológiai Park kategóriát a Korm. rendelet 2013. február 1-jei módosítása hozta létre.)

A Nemzetgazdasági Minisztérium célja, hogy jelen pályázattal lehetőséget adjon a fenti címek elnyerésére olyan szervezetek számára, amelyek vonzó befektetési környezet megteremtésével a vállalkozások versenyképességét növelik korszerű telephely kialakításával, és emelt szintű szolgáltatás nyújtásával (különös tekintettel a K+F+I tevékenységre), valamint olyan területnek, amely megfelel az előírásoknak.

Amennyiben a pályázati lehetőség érdekli Önt, kérjük, hogy a lenti minősítő űrlapot kitölteni és visszaküldeni szíveskedjen részünkre! Észrevételét, kér(d)ését, vagy megjegyzését, kérjük jelezze  horvath.tamas@european.hu e-mail címen. 

"IPARI PARK" CÍM ELNYERÉSE - Letölthető leirat

"IPARI PARK" Pályázati előminősítő - Letölthető dokumentum

2014-03-24
A 2014-2020 EU költségvetési időszakban az Uniós források 95%-a közvetlenül kerül a gazdaságba a vállalkozásokhoz, pályázatokon keresztül

Magyarországnak összesen 7300 milliárd forint EU-s forrás áll majd rendelkezésére a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban. Az összeg 60 százaléka közvetlen gazdaságfejlesztési célokat szolgál, 40 százaléka a humán- és reál-infrastruktúra hatékony fejlesztésére fordítódik.

A European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet segít a vállalkozások részére a jelenlegi bizonytalanságot megszüntetni és értelmezni a jelenlegi lehetőségeket/várakozásokat. Személyre szabott tanácsadás keretében tudjuk egyeztetni az egyedi ütemterveket, szükséges teendőket.

Összehasonlításképpen: a 2007–2013 közötti összeg 2011-es árakon számolva 25,74 milliárd euró lenne, viszont az Európai Bizottság eredeti javaslata alapján kb. 18,3 milliárd euróra lettünk volna jogosultak (az Unió összköltségvetése is csökkent), tehát a tárgyalások során 12%-os javulást sikerült elérni. A vidékfejlesztési és a halászati alapokból további 3 milliárd euróra számíthatunk. Így a magyar GDP 13 százalékának megfelelő összegű uniós forrás áll majd rendelkezésre gazdaságfejlesztésre a következő költségvetési ciklusban.

VEKOP, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program a Budapest és Pest megye részére elérhető gazdaságfejlesztési támogatásokat foglalja magába, melynek három fő területe:


1. a regionális gazdasági teljesítmény fenntartható módon történő növelése (pl. kutatás fejlesztés, eszközbeszerzés, telephelyfejelsztés), (54 Mrd forint).
2. a közösségi infrastruktúra fejlesztése (pl. tömegközlekedés, utak, utcák megújítása), (106 Mrd. forint).
3. a foglalkoztathatóságot segítő társadalmi környezet fejlesztése (pl. munkahelyteremtés, képzés), (46 Mrd forint).

GINOP, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a Budapest és Pest megyén kívüli elérhető gazdaságfejlesztési támogatásokat foglalja magába, melynek öt fő területe:


1. foglalkoztatás növelése és munkahelyteremtés, foglalkoztatás (539 Mrd forint) - munkahelyteremtés és-megőrzés (464 Mrd forint).
2. vállalkozások, valamint kiemelt növekedési potenciállal rendelkező ágazatok és térségek versenyképességének fejlesztése (pl. eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés), (658 Mrd forint).
3. K+F+I tevékenységek ösztönzése és a tudásgazdaság erősítése (pl. prototípus létrehozása, technológia fejlesztések, képzés), tudásgazdaság fejlesztése (593 Mrd forint).
4. integrált infokommunikációs fejlesztések, az Információs és Kommunikációs Technológiai (továbbiakban: IKT) szektor fejlesztése (pl. vállalatirányítási rendszer bevezetése), infokommunikációs fejlesztések (299 Mrd forint).
5. alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságszerkezetre való áttérés támogatása, valamint a környezet megőrzése és védelme, és az erőforrás-hatékonyság növelésének elősegítése (pl. napelem és egyéb megújuló energia beruházások).

Érdemes tehát figyelmet fordítani a várható lehetőségekre és már felkészülni az új kiírásokra új projektekkel!

A pályázatok megírását a továbbiakban is fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban vállaljuk.