Pályázati Híreink
Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2015-09-03
Újabb pályázati lehetőség nagyvállalatok számára

Nagyvállalkozások újraiparosítási célt szolgáló beruházásainak támogatása

3 milliárd Ft.-os keret mellet a feldolgozóiparban tevékenykedő nagyvállalatok jelentős létszámbővítéssel járó technológiai és infrastrukturális beruházásai támogathatók, minimum 50 millió forint támogatás mellett, felső határ nélkül, a keret erejéig. A támogatás aránya a beruházási helytől függően 20 – 50% közötti. Elsősorban a leghátrányosabb településeken megvalósuló projektek a kedvezményezettek.

A pályázaton bizonyos feltételek mellett egyes Pest megyei településeken megvalósuló projektek is támogathatóak.

Főbb információk:

 • Rendelkezésre álló keret 3 milliárd forint,
 • Támogatás minimum 50 millió forint,
 • Pályázhatnak: minimum 3 éves nagyvállalatok,
 • Támogatás intenzitás maximum 20 – 50% között,
 • A támogatási kérelmek benyújtása 2015. szeptember 1-től lehetséges.

Támogatható tevékenységek:

 • Új eszközök, gépek beszerzése,
 • Az új gépek, eszközökhöz működtetéséhez szükséges építési tevékenységek,
 • Hardver, szoftver beszerzés, illetve gyártási licenc, know-how beszerzése.

Támogatási intenzitás

 • Regionális beruházási támogatás esetén:

Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl

50%

Közép-Dunántúl

35%

Közép-Magyarországi régióban

(csak új gazdasági tevékenység végzésére irányuló induló beruházások esetében az alábbi településeken)

Abony, Alsónémedi, Áporka, Aszód, Bag, Bernecebaráti, Cegléd, Csemő, Dabas, Domony, Dömsöd, Dunaharaszti, Ecser, Érd, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hévízgyörk, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kartal, Kemence, Kiskunlacháza, Kisnémedi, Kocsér, Kóspallag, Kőröstetétlen, Letkés, Lórév, Maglód, Makád, Márianosztra, Mikebuda, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagytarcsa, Nyársapát, Ócsa, Örkény, Pécel, Perőcsény, Péteri, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetszentmiklós, Szob, Szokolya, Táborfalva, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tatárszentgyörgy, Tésa, Törtel, Tura, Újhartyán, Újszilvás, Üllő, Vác, Váckisújfalu, Valkó, Vámosmikola, Vecsés, Verőce, Verseg, Zebegény

35%

Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Solymár

20%

 • Csekély összegű támogatás esetén: a támogatás maximális mértéke az elszámolható költségek 50%-a, de maximum 200 ezer eurónak megfelelő forintösszeg, amennyiben a de minimis rendelet ezt lehetővé teszi.

Támogatás összege

A legkisebb támogatható projektméret 100 millió Ft, azzal, hogy a beruházáshoz nyújtható támogatás összege el kell, hogy érje az 50 millió forintot.

Elszámolható költségek

a) Technológiai korszerűsítést eredményező új, egyenként minimum nettó 200.000 Ft értékű eszközök (200.000 Ft érték alatti eszköz csak akkor támogatható, ha az a beszerzendő eszköz tartozéka) vételára,

 • eszközbeszerzéshez kapcsolódó szállítás és üzembe helyezés,
 • eszközbeszerzéshez közvetlenül kapcsolódó betanítás,
 • eszközbeszerzés esetén az eszközök felszerszámozásához az új szerszámok, új kiegészítő berendezések költsége, amennyiben alkalmassá teszi a meglévő gépet új termékek előállítására vagy kapacitásbővülést eredményez.

b) Az új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális beruházások költsége.

c) Az új termelő eszköz működtetéséhez szükséges ingatlan építés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés költségei (kivitelezőnek fizetett ellenszolgáltatás – saját teljesítés nem lehetséges).

d) Új termelő eszköz beszerzéséhez, működtetéséhez kapcsolódó hardver beszerzése egyenként minimum nettó 30.000 Ft értékben.

e) Új termelő eszköz beszerzéséhez, működtetéséhez kapcsolódó szoftverek beszerzése.

f) Az új termelőeszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésének költsége, vételára.

g) A termelő eszköz beszerzéséhez kapcsolódó minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása költsége.

h) Elszámolható költségként kizárólag a támogatási kérelem befogadására vonatkozó értesítést követően felmerült költségek számolhatóak el, figyelemmel a támogatási szerződésben rögzített beruházás megkezdésének időpontjára és az egyedileg meghatározott költség-kategóriákra.

i) A beruházás elszámolható költsége a beruházó támogatási kérelemben feltüntetett döntése szerint kizárólag a beruházás érdekében felmerült tárgyi eszközök és immateriális javak költsége.

j) A beruházás esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) 47-51. §-ában meghatározott, költségek számolhatók el a k) pontban meghatározott kivételekkel.

Előleg

Támogatási előleg nem nyújtható.

Elvárt

biztosítékok köre

A beruházó a támogatás legalább száz százalékára vonatkozó biztosíték rendelkezésre bocsátására köteles.

a) A beruházónak valamennyi beszedési megbízással terhelhető fizetési számlájára vonatkozóan szükséges a támogató javára szóló beszedési megbízás benyújtására szóló felhatalmazó nyilatkozatot biztosítékként benyújtania.

b) Az (a) pontban meghatározott biztosíték mellett a támogatási szerződésben további biztosíték nyújtását is elő kell írni. Biztosíték lehet az óvadék, a bankgarancia. E biztosítékok körét a támogató jogosult meghatározni úgy, hogy az a támogatás maradéktalan, lehető legrövidebb időn belüli visszafizetését - ideértve a jogszabály vagy a támogatási szerződés alapján járó esetleges kamatokat - eredményesen biztosítsa.

Ha a támogatás a megítélt összegnél alacsonyabb összegben kerül folyósításra, és a beruházó a számára nem folyósított összeg igénybevételéről írásban lemond, a beruházó a támogató előzetes jóváhagyásával jogosult a folyósított támogatási összeg száz százalékára vonatkozó biztosítékkal kiváltani a támogatási szerződés hatálybalépésekor benyújtott biztosítékot.

Egyéb

A támogatási döntés meghozatala során az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:

a) a beruházás a feldolgozóipar területén valósul meg, a vállalkozás magas szinten feldolgozott terméket állít elő,

b) a beruházással létrehozott új munkahelyek száma és azok fenntartására vállalt időtartam,

c) a beruházás által érintett kistérség elmaradottsága,

d) a beruházásnak a régiós munkaerőpiacra gyakorolt pozitív hatása,

e) a beruházás milyen arányban igényel szakképzett és felsőfokú végzettségű munkavállalókat,

f) a projekt jelentős árbevétel-, vagy hozzáadott érték-növekedési illetve exportnövekedési potenciállal rendelkezik,

g) a beruházó a támogatás közvetlen, vagy közvetett eredményeként képes lesz erősíteni magyarországi jelenlétét, valamint a fejlesztés regionális terjeszkedési lehetőséget is magában hordoz,

h) a fejlesztés révén - a projekt fenntartási időszakában és azt követően - megnövekedett adó- és járulékfizetési kötelezettség költségvetési-egyenlegjavító hatása,

i) a projekt költségvetése reális és takarékos módon került összeállításra.

A pályázati kiírás összefoglalója - LETÖLTÉS

Pályázati előminősítő - LETÖLTÉS

A felmerülő kérdések esetén keresse Intézetünket bizalommal.

Kitöltött pályázati előminősítő lapot kérjük a horvath.tamas@european.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjen.

2015-08-25
MEGJELENT! Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása pályázat

A mai napon megjelent a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című, GINOP-2.1.1-15 kódszámú felhívás, amely kapcsán a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 50 milliárd forint. A támogatási kérelmek benyújtása 2015. november 02-tól 2017. szeptember 29-ig lehetséges.

 

Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

Pályázók köre:             1. mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok
a) amelyek, rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel;
b) amelyek, éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt;
c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.
2. jogi forma szerint:
a) kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok, amelyek nem tartoznak az EVA hatálya alá
Milyen célra lehet pályázni
 • Ipari kutatás (maximum a kutatás-fejlesztési projekt elszámolható költségeinek 50%-a) (minimum 3 fő, a projekt szakterületéhez kapcsolódó, legalább MA/Msc fokozatú diplomával rendelkező, minimum napi 4 órában, a támogatási kérelem benyújtásakor is foglalkoztatott alkalmazottja van)
 • Kísérleti fejlesztés
 • azaz új termék vagy szolgáltatás kifejlesztése, iparszerű hasznosításához piacra viteléhez szükséges új technikai eszközök
Mit tartalmazhat a fejlesztés
 • Bér és anyagköltséget,
 • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközöket,
 • A projekthez kötödő infrastruktúrális fejlesztéseket (építés)
 • A projekt előkészítéséhez és a projektmenedzsmenthez kapcsolódó költségeket
 • A projekt szakmai megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások költségét
 • Kiállítási,vásári részvételt
Támogatás összege 50-1000 millió Ft (konzorcium esetén: 100-1000 millió Ft)
Támogatási intenzitás 15 – 80%
Rendelkezésre álló forrás 50 milliárd Ft
Előleg Maximális mértéke a megítélt támogatás 75%-a, de legfeljebb 450 millió Ft
Projekt megvalósítási ideje A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a Támogatási Szerződés hatályba lépéséig nem kezdődött meg, a Támogatási Szerződés hatályba lépését követően legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.
Beadási határidő

2015. november 02-tól

Értékelési határnapok:

 • 2015. december 07.
 • 2016. március 28.
 • 2016. augusztus 29.
 • 2017. február 6.
 • 2017. szeptember 29

Csak Budapesten és Pest megyén kívüli beruházások támogathatók!

Az elérhető pontszámot növelő tényezők:

•sikeresen lezárt K+F+I pályázatok száma és elszámolható költségei
•nemzetközi jelentőségű újdonság tartalommal bíró projekt
•teremtett K+F+I munkahelyek száma
•K+F+I tevékenységből származó árbevétel

Intézetünk mindenben segítségére tud lenni a felkészüléshez szükséges dokumentációk el-, és előkészítésében (tanúsítás lebonyolítása, iparjogvédelmi dokumentációk elkészítése). 

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ - Letöltés

TÁMOGATÁSI INTENZITÁSOK - Letöltés

PÁLYÁZATI ELŐMINŐSÍTŐ - Letöltés 

A pályázatok megírását fix díj nélkül, sikerdíjas konstrukcióban vállaljuk!

Bármilyen kérdés esetén keresse Intézetünket bizalommal!
2015-07-31
Újra pályázható a nyomdaipari tevékenység, ásványvíz és PET palack gyártás!

VÁLTOZÁS! Elérhető pályázat Nyomdaipari és Ásványvízgyártási tevékenység részére!

2015. július 30-án a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című (GINOP-1.2.1-15 kódszámú), valamint a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.2-15 kódszámú) felhívások módosultak az alábbiak szerint:

 

 1. Mindkét konstrukció keretében lehetővé vált az ásványvíz gyártására irányuló tevékenységeta PET palackok vagy előformák gyártására irányuló tevékenységet, valamint olyan tevékenységeket is fejleszteni, amelynek eredményeképp létrejövő termék PET palackban kerül forgalomba hozatalra. 
 2. Mindkét felhívás keretében lehetővé vált az alábbi TEÁOR besorolás szerinti tevékenységek fejlesztése és az VTSZ számok alá tartozó eszközök beszerzés:

A TEÁOR’08 besorolás alapján:

 • 1811 Napilapnyomás
 • 1812 Nyomás (kivéve: napilap)
 • 1813 Nyomdai előkészítő tevékenység
 • 1814 Könyvkötés, kapcsolódó szolgáltatás
 • 1820 Egyéb sokszorosítás
 • 1107 ásványvízgyártás

VTSZ kód szerint: 

 • 8440  Könyvkötő gép, beleértve a könyvfűző gépet is
 • 8443 Nyomdaipari gép, amely nyomólapok, nyomóhengerek és más, a 8442 vtsz. alá tartozó nyomóalkatrészek segítségével működik; más nyomtatók, másológépek és faxgépek, kombinálva is; ezek alkatrészei és tartozékai

Emlékeztetőül a pályázat részletei:

 • GINOP 1.2.1.-2015. Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése 
 • GINOP 1.2.2.-2015. Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása 
2015-06-09
MEGJELENT! GINOP-1.2.2-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása

Végre kiírásra került az új EU pályázati ciklus fontos pályazata, mely a Mikor-, kis- és középvállalkozásokat támogatva a hazai KKV-k fejlődését,új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások fejlesztését tűzte célul. 

 

GINOP-1.2.2-2015

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitás bővítő beruházásainak támogatása

A pályázat célja:

A KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

Pályázók köre:

•gazdasági társaságok,
•szövetkezetek,
•egyéni vállalkozók

Egyéb feltételek:

Ld. részletes összefoglalóNem csak termelő cégek részére!

A pályázat típusa:

Egyfordulós

Beadási határidő:

2015. július 08-től 2017. július 10-ig (illetve a keret erejéig)

Keretösszeg:

20 Mrd Ft

Támogatás összege:

5-50 Mió  Ft

Támogatás mértéke:

35-70 % között, a beruházás helyétől, céljától, projektmérettől és cégmérettől függően

Előleg:

•a támogatás legfeljebb 50%-ának megfelelő, maximum 25 millió Ft

Hiánypótlás:

Egyszer

Támogatható tevékenységek köre:

•termelő eszköz beszerzése (min. 50%, min. nettó 200 eFt/db)
•anyagmozgatáshoz szükséges új eszköz beszerzése (max. 25%, min. nettó 200 eFt/db, raktározás: max 10%)
•infrastrukturális beruházás (max. 25%, max. 190 eFt/m2, jogerős építési engedély,szükséges a pályázat beadásához!)
•IT eszközök beszerzése ( hardver: min. nettó 30 eFt/db)
•gyártási licenc, know-how
•akadálymentesítés megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatása esetén (max. 1 Mió Ft/munkavállaló)

Vállalások:

•létszámtartás: a projekt befejezését követő 2 évben nem csökkenhet a létszám a bázisérték alá

bázislétszám: az utolsó lezárt év átl.stat létszáma + a kölcsönzött munkaerő-létszám 12 havi átlaga

•Személyi jellegű ráfordítás (lsd. lenti összefoglaló)

Megvalósítási időszak:

•A támogatási szerződés hatályba lépését követő max. 12 hónap

Csak Budapesten és Pest megyén kívüli beruházások támogathatók!

Összefoglaló táblázat letöltése →

Szabad vállalkozási lista letöltése→

Igényelje díjmentes pályázati előminősítésünket!

Amennyiben Önöknél is fejlesztési igény merülne fel, Intézetünk díjmentes előzetes pályázati minősítések kapcsán áll rendelkezésére. 

A fentieknek megfelelő pontos pályázati alkalmasság szempontjából történő (elő)minősítésre kérjük, hogy kitöltve küldje vissza PÁLYÁZAT ELŐMINŐSÍTŐ lapunkat, vagy keresse Intézetünket elérhetőségeink bármelyikén. 

2015-06-09
MEGJELENT! GINOP-1.2.1-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

 

 

 

 • Új technológia bevezetését tervezi?
 • Termelési kapacitásait bővítené?
 • A termelőgépéhez kapcsolódóan IT eszközökkel is bővíteni eszközparkját?
 • Anyagmozgatáshoz szükséges eszközökre lenne szüksége?

Akkor a mai nappal kiírásra került EU pályázati ciklus magas keretösszeggel rendelkezésre álló fontos pályázata Önnek szól!

Végre kiírásra került az új EU pályázati ciklus fontos pályazata, mely a Mikor-, kis- és középvállalkozásokat támogatva a hazai ipar fejlődését,új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások fejlesztését tűzte célul. 

GINOP-1.2.1-2015 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen pályázati felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, amely során lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására. 

GINOP-1.2.1-2015

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

A pályázat célja:

A mikro-, kis- és középvállalkozások piaci pozíciójának erősítése, új munkahelyek létrehozását eredményező beruházásainak támogatása (csak feldolgozóipari beruházás támogatása).

Pályázók köre:

•gazdasági társaságok,
•szövetkezetek,
•egyéni vállalkozók

Egyéb feltételek:

csak az „Ágazati fókusz” szerinti feldolgozóipari fejlesztés támogatható

A pályázat típusa:

Egyfordulós

Beadási határidő:

2015. július 08-től 2017. július 10-ig (illetve a keret erejéig)

Keretösszeg:

65 Mrd Ft

Támogatás összege:

50-500 Mió  Ft

Támogatás mértéke:

35-50 % 

Előleg:

Az utófinanszírozású tevékenységekre igénybe vehető maximális előleg mértéke mikro-, kis- és középvállalkozás kedvezményezett esetén a megítélt támogatás 50%-a, de legfeljebb 100 millió Ft.

Hiánypótlás:

Egyszer

Támogatható tevékenységek köre:

•termelő eszköz beszerzése (min. 50%, min. nettó 200 eFt/db)
•anyagmozgatáshoz szükséges új eszköz beszerzése (max. 25%, min. nettó 200 eFt/db, raktározás: max 10%)
•infrastrukturális beruházás (max. 25%, max. 190 eFt/m2, jogerős építési engedély,szükséges a pályázat beadásához!)
•IT eszközök beszerzése ( hardver: min. nettó 30 eFt/db)
•gyártási licenc, know-how
•akadálymentesítés megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatása esetén (max. 1 Mió Ft/munkavállaló)

Vállalások:

•létszámtartás: a projekt befejezését követő 2 évben nem csökkenhet a létszám a bázisérték alá

bázislétszám: az utolsó lezárt év átl.stat létszáma + a kölcsönzött munkaerő-létszám 12 havi átlaga

•Személyi jellegű ráfordítás (lsd. lenti összefoglaló)

Megvalósítási időszak:

•A támogatási szerződés hatályba lépését követő max. 18 hónap

Csak Budapesten és Pest megyén kívüli beruházások támogathatók

Összefoglaló táblázat letöltése →

TEAOR lista letöltése →

Igényelje díjmentes pályázati előminősítésünket!

Amennyiben Önöknél is fejlesztési igény merülne fel, Intézetünk díjmentes előzetes pályázati minősítések kapcsán áll rendelkezésére. 

A fentieknek megfelelő pontos pályázati alkalmasság szempontjából történő (elő)minősítésre kérjük, hogy kitöltve küldje vissza PÁLYÁZAT ELŐMINŐSÍTŐ lapunkat, vagy keresse Intézetünket elérhetőségeink bármelyikén.