Rendezvények
Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2015-03-30
A DMG MORI 2015-ös pfronteni házi kiállításán jártunk!

2015. február 4-6. között Intézetünk és a Magyar Metál Fémipari Klaszter tagvállalatainak képviselői is részt vettek a DMG MORI cég 2015-ös házi kiállításán, amely idén már 20. alkalommal került megrendezésre! A dél-bajorországi Pfrontenben megtartott rendezvénynek a világ egyik legnagyobb szerszámgépgyártó létesítménye adott otthont. A kiállításon Magyarországot kb. 150 szakember képviselte, akikkel a régi ismeretségek felelevenítése mellett új szakmai kapcsolatok is köttettek. 

A kiállítás ideje alatt 72 csúcstechnológiás géppel találkozhattunk az 5.800 m2-es kiállítási területen - ezek között megtalálható volt 4 világpremier is: a CTX beta 1250 TC, a negyedik generációs DMU 100 P duoBLOCK®, a DMC 125 FD duoBLOCK®, valamint a DMC 270 U. Ezen kívül bemutatásra került a CELOS® 4 új alkalmazása és a PC verzió is, továbbá számos más automatizálási megoldás, melyet a DMG MORI Systems a nagyszériás sorozatgyártási folyamatok optimalizására tervezet. 

Köszönjük a DMG MORI Hungary Kft-nek a meghívást és a látogatás megszervezését!

 

 

 

2014-11-30
Werth méréstechnikai szeminárium - 2014. november 05-06. (Monor)

Werth Magyarország Kft. történetében immáron másodszor rendezték meg koordináta méréstechnikai szemináriumukat, melynek témája a partnereik újdonságainak bemutatása, szakmai előadások és élő gépbemutatók voltak. A méréstechnikai újdonságok mellett Intézetünk szakértő munkatársa is előadást tartott a pályázati és finanszírozási források beruházásokba való bevonási lehetőségeikről. 

 

Helyszín:
Werth Magyarország Kft. bemutatóterem, 2200 Monor, Petőfi Sándor utca 4.


 

2014-11-01
Felkészülés a hamarosan induló innovációs pályázatokra Innovatív étel-ital kóstolóval!

Óriási érdeklődés kísérte a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Klubjának rendezvényét.

Több mint 150 cégvezető jelentkezett, ezért két időpontban (szeptember 30. és október 2.) tartották meg  a szervezők a klubnapot.

Céljuk az volt, hogy tájékoztassák a potenciális érdeklődőket, és készüljenek együtt a hamarosan megjelenő pályázatokra.

A rendezvényt dr. Kupcsok Lajos főtitkár és Bonyhády Elek az Innovációs Klub elnöke nyitotta meg.

dr. Kupcsok Lajos elmondta: „Magyarország következő 7 éves fejlesztéspolitikájában a hazai önerővel együtt ennek folyományaként mintegy 12 ezer milliárd forint értékű beruházás előtt nyílik meg az út. Az innováció az egyik hívó szava lesz a következő európai uniós fejlesztési ciklusnak. A kormány a magyar külpolitikát exportorientáltnak és gazdaságközpontúnak hirdette meg. A hagyományos külpolitikai feladatok mellett a magyar gazdasági érdekek fokozott érvényesítése szükséges. Ennek keretében az exportálók körét tekintve az exportőr kis- és középvállalkozások számát a kormányzati ciklus végére, a jelenlegi négyszeresére, 12 ezerre szükséges növelni. A közelmúltba átadott Magyar- Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ Törökbálinton folyamatosan helyet és alkalmat fog biztosítani a hazai innováció térnyerését, az exportőrök számának növelését célzó rendezvényeknek.”

A szakmai programunknak új formát adtunk, interaktív beszélgetéssé tettük, és úgy állítottuk össze, hogy a pályázati témában tapasztalt két előadónk gyakorlati példákon keresztül minél több hasznos információt adjon át a közönségnek.

A KÜRT csoport tagja, a LogDrill Kft. üzletfejlesztési igazgatója, dr. Nagy Zsolt személyes példáiból kiderült mennyire nagy tapasztalttal rendelkezik. A saját cégének életből hozott színes, kimerítő és megszívlelendő tanácsokat. A beszélgetés során végigkísérhettük egy kkv életét, kezdve onnan, hogy honnan merítsünk inspirációt, mit érdemes fejleszteni, mibe nem érdemes beruházni. A finanszírozást Európa Uniós forrásból, befektetői vagy banki hitelből oldjuk-e meg.

Az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet (ECC) csapatát Gubacska Anikó és Barna István területi vezetők képviselték. A felkészülésre helyezték a hangsúlyt. Kihangsúlyozták, ha egy cég eldöntötte, hogy pályázaton indul, hogyan tudja meg, hogy megfelel-e a feltételeknek, ha igen, mik azok a teendőket, amelyek a felkészüléshez elengedhetetlenek.

A tartalmas előadás előtt és után innovatív gasztronómia finomságokat mutattunk be.

Különleges finomságokat Monostori József (MonoCatering Kft.) Keresztes Ferenc világbajnok Bártender, és Müncz Gábor Chef a molekuláris gasztronómia szakavatott szakértői mutatták be.

Édes kísértésbe vitt Todi Levente, a bonbonokra szakosodott Levande Choclaterie kitalálója, aki megismertet bennünket egy új innovatív termékkel, a gyümölcskaviárral.

Megízlelheti a 100% arabica kávét tartalmazó MAKKA funkcionális kávékülönlegességek zamatát az Esentico Kft. jóvoltából.

A rendezvény végén a sok finomságot kóstolva a vállalkozások egymással és az előadókkal is kötetlen formában folytathatták a beszélgetést, ismerkedést.

2014-10-29
Teltházas jármű- és gépipari beszállítói konferencia Szolnokon

2014. október 15-én rendezte meg a BI-KA Logisztika Kft. immáron hatodik konferenciáját a Szolnok Megyeháza Dísztermében, melyre közel 150 érdeklődő vállalatvezető és döntéshozó érkezett a jármű- és gépgyártás területéről. Az eseményen Intézetünk menedzselése alatt álló Magyar Metál Fémipari Klaszter és Partnerei is képviseltették magukat. 

A rendezvényt Dr. Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja nyitotta meg, majd első előadóként Dr. Pogátsa Zoltán közgazdász a jármű-és gépgyártás gazdaságban betöltött szerepéről és kilátásairól beszélt. Előadásában többek között kitért a humán erőforrás és a hozzáadott érték fontosságára is, melyek elengedhetetlenek az eredményes vállalati működéshez. A Magyar Gépjárműipari Egyesület ügyvezető főtitkára, Kilián Csaba a járműipar szemszögéből közelítve tájékoztatta a résztvevőket a jelenlegi és várható tendenciákról.

Az általános gazdasági kitekintés után, a vállalati szakemberek előadásait Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. cégvezetője kezdte, aki a vállalat és a szolgáltatás-portfólió bemutatását követően részletesen ismertette a beszállítók kiválasztásának folyamatát és az alkalmazott mutatószámokat, valamint kitért a régiós és hazai beszerzési tapasztalataikra is. A járműipar mellett a gépgyártás is középpontba került a Móritz Péter, a Robert Bosch Elektronika Kft. regionális indirekt beszerzési vezetőjének soron következő előadásában.

Az üzleti kapcsolatok építésére is kiválóan alkalmas kávészünetet követően Feiken Gyöngyvér, a Contarex Agrotechnika Kft. ügyvezető igazgatójának előadását hallgathatták meg a résztvevők, mely során megismerkedhettek a beszállítóvá válás általános feltételeivel, valamint a szigorú kiválasztási és minősítési folyamat részleteivel is. A beszállítóvá váláshoz a rendszer-, illetve a folyamatauditot is sikerrel kell teljesítenie a pályázónak.

Kiss Tamás, a McHale Hungária Kft. ügyvezetője prezentációját a „make or buy”, azaz a saját vagy külső gyártás dilemmájának elemzésével kezdte, a gyártási folyamat vizsgálatának részletes bemutatása után pedig a vállalat jövőbeni terveibe is beavatta az érdeklődőket. Tőle Szeleczki Csaba, a cég beszerzési vezetője vette át a szót, aki a beszállító partnerekkel szemben támasztott részletes elvárásokat ismertette.

A rendezvényt ifj. Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős alelnöke zárta, aki az előadások legfontosabb tanulságait foglalta össze rövid, de annál hatásosabb záróbeszédében.

Az állófogadást követően került sor a konferencia sokak által várt programjára, a kétoldalú beszállítói megbeszélésekre. A B2B workshop alatt a résztvevők a McHale Hungária Kft., a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., a Contarex Agrotechnika Kft., illetve a BI-KA Logisztika Kft. képviselőivel folytathattak egyeztetéseket és adhatták át névjegykártyáikat a jövőbeni üzleti kapcsolat reményében.

Bízunk benne, hogy a rendezvény hozzájárult a beszállítói kapcsolatok erősítéséhez és az elhangzó hasznos információk segítséget nyújtanak majd a vállalatoknak jövőbeni döntéseik meghozatala során. Jövőre ismét aktuális gazdasági témákkal, a Logisztika Napján várja majd az érdeklődőket a Szolnoki Gazdasági Fórum.

 

2014-10-29
5-tengelyes CAM szoftver bemutató

Fejlett ipari megoldásokat kínáló mérnökcsapatként, így többek között a WorkNC, a világ vezető 5-tengelyes CAM szoftverének forgalmazójaként a CAD-CAM Solutions Kft. partnereivel, a prémium kategóriás szerszámgépeket gyártó Mazak magyarországi fióktelepével, valamint a kiváló minőségű forgácsolószerszámairól ismert Iscar magyarországi képviseletével, továbbá a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft.-vel a felhasználói ismeretek bővítése érdekében közös szakmai napot rendezett.

A rendezvényen betekintést nyerhettek, hogy mire képes a világ vezető 5-tengelyes CAM szoftvere és egy prémium kategóriás, nagy teljesítményű, egyidejű 5-tengelyes vezérlésű, csúcsminőségű marókkal felszerszámozott vertikális megmunkáló-központ.

Az eseményen előadást tartottak még a Yamazaki Mazak, Iscar Hungary Kft., illetve a Büttner Kft. szakemberei, továbbá a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet iparági szakértői, akiktől az induló  pályázati lehetőségekről is bővebb tájékoztatást kaphattak az érdeklődők.

Időpont: 2014. szeptember 4. (csütörtök)

Helyszín: Sóskút, Yamazaki Mazak Magyarországi Fióktelepe (2038. Sóskút, Ipari Park)