Sikertörténeteink
Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2016-01-02
TELEPHELYFEJLESZTÉS A SZKALICZKI ÉS TÁRSAI KFT-NÉL

A Szkaliczki és Társai Műanyagfeldolgozó Kft. 48,91 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért c." tárgyú pályázati kiírásán (DAOP-1.1.1/DE-13-2013). Az 69,87 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból a cég telephelyfejlesztést valósított meg.

 

A Szkaliczki és Társai Műanyagfeldolgozó Kft. 1992 óta tagja a hazai és nemzetközi műanyagipari vérkeringésnek.  A 100 %-ban magyar tulajdonban levő vállalkozás a gyártást egy 200 m2-es gyártócsarnokban, mindössze 2 vákuumformázó géppel kezdte.  Mára 2000 m2-en a sokszorosára duzzadt gépparkban operátorok, gépbeállítók, szerszámkészítők és mérnökök összehangolt munkája segíti a partnerei igényeinek kielégítését.

Fő profiljai:

  • Logisztikai tálcák tervezése és gyártása,
  • Bliszterek, csukóbliszterek tervezése és gyártása,
  • Zöldtechnológiában alkalmazott termékek.

A tulajdonukban lévő ingatlanjaik egy társasház területén helyezkednek el, mely épületeket a folyamatos bővítés során különböző funkciókkal látták el mindig az aktuális lehetőségeikhez mérten. Terjeszkedésük indokolttá tette, hogy átszervezzék az épületeik funkcióit az optimálisabb gyártáskiszolgálás és minőségjavulás, hatékonyság érdekében.

A pályázat tárgyát képező projekt keretében 2216 m2 hasznos alapterületű épületek átalakítása valósult meg, illetve beszerzésre kerültek az alábbi eszközök:

  • 1 db Shini SG-3675-CE központi daráló
  • 1 db Rotoplat 707 PVS rakományrögzítő

A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően képesek a megrendelői elvárásokat maradéktalanul kiszolgálni, illetve a későbbiekben folytatni a technológiabővítést, korszerűsítését, ami a folyamatosan növekvő gyártási igényt ki tudja szolgálni.

A projekt megvalósításával a meglévő minőség melletti árcsökkentéssel a Kft. képes a hazai és európai versenytársak fölé emelkedni és meghatározó tényezővé válni piaci szegmensében, bővülő foglalkoztatás mellett.

További információ kérhető:

Szkaliczki Márton

(Elérhetőség: 06-68-333-163, marton.szkaliczki@szkaliczki.hu)

2014-11-01
Hét Krajcár családi napközi létrehozása Andornaktályán

2012. év tavaszán került kiírásra a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „A munka és a magánélet összehangolását segítő helyi kezdeményezések - Alternatív nappali gyermekellátási szolgáltatások létrehozásának támogatása” c. pályázati felhívás.

A pályázati kiírás célja a 3 év alatti gyermekek részére alternatív napközbeni gyermekellátási formák létrehozásának támogatása. A téma nevében az „alternatív” szó arra utal, hogy a hagyományos bölcsődei ellátás helyett (azok szerepét nem vitatva) az annál könnyebben létrehozható és rugalmasabban működtethető családi napközik, illetve egyéb módon megszervezett gyermekellátási lehetőségek kerülhessenek létrehozásra, vagy a meglévők bővítése kerüljön támogatásra.

A nappali kisgyermekellátást megszervező szervezetek, intézmények foglalkoztatási potenciált jelentenek az ott dolgozó munkatársak számára, az ő képzésükkel és foglalkoztatásukkal növekszik a foglalkoztatás és javul a népesség képzettségi szintje. 

A család és a munka összehangolásához elengedhetetlen a bölcsődei és az egyéb alternatív ellátási formák fejlesztése, kapacitásainak bővítése, amihez az infrastruktúra fejlesztésére is szükség van. A gyermekfelügyelet helyi szinten történő, a munkavállaló igényeihez rugalmasan igazodni képes, alternatív módon való megszervezése hatékony eszköz a kisgyermekes szülők munkaerő-piaci részvételének növeléséhez, valamint munkahely-megtartási esélyeik növeléséhez. Hosszabb távon a gyermekek nappali ellátását biztosító szolgáltatások finanszírozási rendszerének átfogó átalakításával teremthetők meg annak feltételei, hogy a kisgyermekes szülők minél nagyobb hányada vehesse igénybe a bölcsődei vagy egyéb ellátási formákat. A szolgáltatások bővítése új munkalehetőségeket is teremt, jellemzően nők számára.

Az Andornaktályai Református Misszió Egyházközség által sikeresen megpályázott projekt eredményeként az Andornaktálya központjában, a korábban iskolaként szolgáló épület ad majd otthont a Hét Krajcár családi napközi számára. A napközi működtetője, projektgazdája az Andornaktályai Református Misszió.

A szakmailag kompetens, keresztény emberi értékeket hirdető gondozók minőségi munkájának célja, hogy a gyermekek olyan ellátásban részesüljenek, amelyekről elmondható, hogy hozzásegítik a személyiségük kibontakozásához, a tanulási folyamatuk zavartalanságához, készségeik, képességeik fejlődéséhez.

A kiegyensúlyozott működéshez mindenekelőtt a gyermek érdekeit, a szülők igényeit vesszük figyelembe, összehangolva a napközi reális lehetőségeivel – mondta az Egyházközösség lelkésze, Hajdu László.

A családi napközi foglalkoztatóval, tálalóval, mosdó helyiséggel és a szükséges eszközökkel lesz ellátva. A kialakításkor energiatakarékos, környezettudatos és biztonságos megoldások kerülnek előtérbe.

A sikeres projekt keretében a törvényben előírt feltételek szerint a gondozást végző munkatársunk elvégzi a kötelezően előírt akkreditált családi napközi vezető képzést, míg a minőségi munka garanciájaként a pedagógusi, gyógypedagógiai végzettségű, nevelési területen szerzett tapasztalattal rendelkező munkatársunk mellett egy fő főállásban látja el a családi napközi vezetését.

A projekt kivitelezésére az Andornaktályai Református Misszió Egyházközség 19.947.885 Ft, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően a megvalósítási munkálatok 2014. július 1-jén indulnak és várhatóan 2016. június 30-án fejeződnek be.

„Büszkék vagyunk rá, hogy szakértelmünkkel hozzájárulhatunk az Andornaktályai Református Misszió Egyházközség értékteremtő és értékőrző szakmai kompetenciájához.” - mondta Tóth Ádám Ferenc az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője. 

2014-11-01
A fémipar életben tartása, előremutató tendenciái egy hazai fémipari vállalkozás szemszögéből

Az utóbbi évtizedekben megszoktuk, hogy a gépiparról nem önmagában beszélünk, hanem a feldolgozóipar keretei között. A 2009-es évtől nagyrészt a válság jelenségeinek elemzésével és a kilábalás lehetőségeinek mérlegelésével foglalkoztak az iparágat érintő cégek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy leálltak és várják a megoldást. Sőt!

Ebben a cikkben egy hazai fémipari vállalkozás a T-NC Technológia Kft. szemszögéből szeretnénk bemutatni az éledő és előremutató tendenciákat. A 2014. évre 3%-os növekedést vár a fémfeldolgozó és gépipar, így továbbra is a hazai gazdasági növekedés motorjaként szolgálhat. A határozott optimizmus mellett ugyanakkor a vállalatvezetők óvatossága érzékelhető: habár a termelési és értékesítési mutatók emelkedő tendenciát jeleznek és a kapacitás kihasználtság is 70% körül mozog, se a rendelésállomány, se foglalkoztatási kilátások nem javulnak érdemben - hívja el a figyelmet a Kopint-Tárki. 

Összeségében 2014 határozottan kedvező évnek ígérkezik a magyar fémipar, gépipar számára. A növekedést továbbra is az autóipar és elektronikai ipar fejlődését várják a szakértők. 

Az iparág növekedéséhez nagyban hozzájárul a veszprémi telephelyű T-NC Technika Kft., mely 2007-es megalapítása óta jelen van a szolgáltató és termelő szektorban. A cég alapítója Takács András több évtizedes szakmai múltjának köszönhetően a cég kiemelt tapasztalattal bír a CNC megmunkálás területén. A vállalkozás az elmúlt időszakban gyors fejlődésnek indult, többek között köszönhető ez annak, hogy a bonyolult és összetett megrendeléseket is bevállalják, jó minőségben és pontosan teljesítve azokat. Ezt nem csak a magyar, hanem a külföldi partnerei is alá tudják támasztani, így a megbízhatóság és pontosság jegyében néhány év alatt a járműipari vállalatok alkatrész- és szerszámbeszállítóivá váltak. Mind a hazai, mind a külföldi megbízok elvárják a mindent kielégítő technológiai fejlesztéseket, így az üzemben a legkorszerább fémmegmunkáló berendezéseken (5-tengelyes megmunkáló-központok, marógépek, esztergagépek, fűrészgépek) dolgozik a képzett szakember gárda. 

"A folyamatos beruházások és fejlesztések sikeres megvalósításához megbízható beszállítói, partneri háttérre van szükség" - mondta Takács András

"Ennek köszönhetően több éve stabil partneri hálózattal dolgozunk. Az elmúlt két évben jelentős fejlesztéseket tudhatunk magunk mögött. 2013. év végén érkezett a telephelyünkre egy vadonatúj DMU 75 típusú megmunkáló-központ, melyet részben egy sikeresen elnyert Európai Uniós pályázatnak köszönhetünk. 

A sikeres pályázataink és hozzátartozó teljes körű projektmenedzsmenti feladatainkat profi pályázatírója, a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet szakértőire bízzuk. A fix díj nélkül, sikerdíjas konstrukcióban működő Intézet bevonása nélkül hozzá sem kezdünk az EU támogatásokkal szerezhető források megszerzéséhez. A vissza nem térítendő támogatások mellett fontos szerepet játszik vállalkozásunkban a támogatott hitelek lehetősége is, mellyel az esetleges hiányzó önerőt is biztosítani tudjuk - akár a teljes projekt előfinanszírozásával - előzetes költségek nélkül. Ebben az esetben nincs kockázatunk, csak a megnyert összeg után kell fizetnünk. Jövőbeni terveink közt szerepel jelenlegi telephelyünk és eszközparkunk bővítése, illetve egy a hazai fémipari kis- és középvállalkozások közös érdekeit képviselő fémipari klaszter létrehozása."

A klaszter létrehozásának célja, hogy a meghatározó gazdasági erővel rendelkező fémipari vállalkozások összehangolt, hatékony, széleskörű együttműködésen alapulva, közös érdekek mentén növeljék versenyelőnyüket és innovációs potenciáljukat. A klaszter mozgatórugója az, hogy a piaci együttműködés, a közös hazai kapacitáskihasználás, a gépipari szakképzésfejlesztés, a közös beszerzés és közös termék kifejlesztésének köszönhetően egy adott munkára szóló szerződésnél több, közös értékekre és azonos érdekekre alapozva működjön. - számolt be az ügyvezető. 

A klaszter operatív működtetésének partnere szintén az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet, aki kiemelkedő iparági referenciákkal és klasztermenedzsmenti háttérel rendelkezik. 

Bővebb információ: 

T-NC Technológi Kft. | Takács András, ügyvezető

E-mail: cncalkalmazastechnika @ gmail.com

European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet

Csányi Éva, klaszter koordinátor

E-mail: csanyi.eva @ european.hu | Telefon: +36 (70) 377 3859

2014-10-29
Dinamikus növekedés Márkón

A fémipar az EU gazdaságának jelentős mozgatórugója, az ipari termelés legjelentősebb területe.  

Rugalmas, sokoldalú, innovatív, szolgáltatásközpontú és számos munkahelyet kínáló vállalkozásokból tevődik össze. A 2009-es évtől a pénzügyi világválság többféle módon sújtotta az ipart: csökkent a termelés, növekedtek az elbocsájtások, az ágazatban jelen lévő kis- és középvállalkozások fizetőképessége csökkent, illetve korlátozva fértek hozzá a hitel- és tőkepiacokhoz.

Azonban az ipar struktúrája nem állandó, hanem folyamatosan változik gazdasági, politikai és egyéb tényezők, folyamatok hatására. Következményként a szakértők előrejelzése szerint a 2014.évre 3%-os növekedést vár a fémfeldolgozó és gépipar, így a hazai gazdasági növekedés mozgatórugójaként szolgálhat: vagyis az idei év határozottan kedvező évnek ígérkezik a magyar fémipar, gépipar számára.

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően a nemzetközileg is elismert cégek beszállító partnere, a fémipari Márkó-Tech Kft. belföldi- és exportpiacán is növekedni tudott. Ezt igazolja a márkói cégnél végrehajtott több, sikerrel zárult fejlesztési program is.

A vállalkozás menedzsmentje a meglévő iparági szakértelmének birtokában vágott bele a cég indításába 1997-ben. Az autóipari alkatrészek gyártása, lézervágás, lemezmegmunkálás területén a mindenkori vevői elvárások legmagasabb szintjén elégíti ki a vevői elvárásokat, mind a hazai, mind külföldi piacot kiszolgálva.

A társaság az erős verseny által diktált ütemre termelékenységének növekedésével válaszolt, mely eredményeként uniós pályázati forrás bevonásával valósította meg telephelyfejlesztési projektjét.

Az új 992,77 négyzetméteres gyártócsarnokot 2014. március 31-én, Dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át ünnepélyes keretek közt.

Működésünk erőssége a hatékonyságunk és eredményességünk, melynek eredménye a magas szinten alapuló vevői bizalom. Meglévő vevőkörünk megrendeléseinek várható növekedése, illetve partneri körünk bővülése lehetővé tette, illetve meg is követelte a kapacitásbővítést. Meglévő tapasztalatunk és felvevő piacunk kifejezetten alkalmassá tette vállalkozásunkat tőke- és pályázati források bevonására.” – mondta Gyenge József ügyvezető

A vissza nem térítendő fejlesztési források sikeres bevonását a cég vezetése profi pályázatíró közreműködésével valósította meg.

A fix díj nélküli sikerdíjas pályázatírásban partnerünk a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet. Nem csak pályázataink megírását, hanem a hozzátartozó teljes körű projektmenedzsmenti feladatainkat is az Intézetre bízzuk. Partnerünknek köszönhetően támogatott hitelek lehetősége is fontos szerepet játszik vállalkozásunkban, hiszen ezzel a hiányzó önerőt is biztosítani tudjuk – akár a teljes projekt előfinanszírozásával – előzetes költségek nélkül. Csak úgy, mint a pályázatok esetében ebben az esetben sincs kockázatunk, itt is csak a megnyert összeg után kell fizetnünk. „ – tájékoztatott az ügyvezető.

A vállalkozás - a telephelyfejlesztést támogató pályázat elnyerése és a megítélt támogatás(i összeg) sikeres lehívása mellett - a közelmúltban nyert (64 %-os támogatási arány mellett) közel 25 millió forintot az „Innovatív komplex technológiai fejlesztés a "Márko-Tech" Kft.-nél” című projektjéhez kapcsolódóan, ami az innovációs eredmények hasznosítását (volt) hivatott támogatni.

A sikerrel zárult fejlesztési programok keretében összesen 139.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a családi vállalkozásból, mára piacvezetővé vált fémipari vállalkozás.

 „Kiemelkedő szakmaiság, folyamatos fejlesztés, az innováció szem előtt tartása és etikus, korrekt piaci magatartás: többek között ezeknek köszönheti sikereit a Márkó-Tech Kft.”, emelte ki az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője, Tóth Ádám Ferenc.

Bővebb információ:

Márkó-Tech Kft.

Gyenge József

ügyvezető

E-mail: jozsef.gyenge@markotech.hu

European Conformity Check

Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet

Tóth Ádám Ferenc

ügyvezető

E-mail: toth.adam@european.hu

2014-10-29
Az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet közreműködésével az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Közép-Magyarországi Operatív Programok pályázati kiírásait sikeresen zárta, ezzel jelentős fejlesztési forrásra tett szert.

A legnagyobb értéket képviselő telephelyfejlesztés keretében 100 millió forint uniós támogatást nyert.

A közel 254 millió forintos költségvetésű beruházásból nemcsak egy új, műanyag nyílászárókat gyártó üzemcsarnokot, valamint a termékeket is ismertető bemutatótermet építettek, hanem új munkahelyeket is teremtenek.

Az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. műanyag nyílászárók gyártásával és beépítésével foglalkozik. Üzleti partnereik nagy része Budapestről és Pest megyéből kerül ki. A felső kategóriás színvonalat képviselő termékek gyártása eddig egy aszódi üzemben történt, de a megnövekedett igények, a napról napra élesedő konkurenciaharc és az új technológiák bevezetése szükségessé tette egy, a mainál sokkal színvonalasabb, korszerűbb gépekkel felszerelt új gyártócsarnok és bemutatóterem létrehozását.

Az uniós támogatással lehetőségük nyílt egy olyan projekt megvalósítására, melynek köszönhetően egy új gyártócsarnokot is be tudnak kapcsolni a termelésbe. A megvalósítás Szentendre kapujában, egy új ipari fejlesztési övezetben történt, ahol az 1800 m²-es gyártócsarnokon kívül egy közel 700 m²-es irodarészt és bemutatótermet is tartalmazó fejépület is épült. A gyártást is új, a mai kor követelményeinek megfelelő tudású és színvonalú berendezések segítik az idei évtől. A beruházással a korábbi dolgozók megtartása mellett további 10 új munkahelyet tudtak létesíteni.

Telephelyfejlesztést követően az újonnan épült közel 1800 m2-es gyártócsarnokban megvalósított „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című pályázat keretein belül közel 42 millió forintos költségvetésű beruházás kapcsán egy modern, sokfunkciós gyártógépet vásároltak. Ebből uniós támogatásként 25 millió forintot nyertek el. 

Az elért fejlesztési sikereknek köszönhetően az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. az árbevétel-növekedésen felül bővíteni tudta a vevőkörét, így a jövőben újabb munkahelyeket tudnak teremteni.

Az ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. pályázatai előkészítésében, a megírásban és a pályázati projektmenedzsmentben profi tanácsadóra bízta projektjeit. „Vállalkozásunk számára fontos kritérium volt, hogy egy megbízható, kiemelkedő referenciákkal rendelkező magas szaktudású partnerrel dolgozzunk együtt. A közös munkára - évekkel ezelőtt - a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet és szakértő munkatársaira esett a választásunk, ők vannak a mai napig segítségünkre. Az Intézet az előzetes konzultációkat követően, előre fizetés nélkül vállalta pályázataink megírását a számunkra optimális pályázati programokban, és csak a sikeresen elnyert források után, azaz fix díj nélkül, sikerdíjas konstrukcióban vállalták a megbízást.” – mondta Bugyi László a cég ügyvezetője.

Bővebb információ:

ISO Vállalkozási és Kereskedelmi Kft.

Bugyi László

ügyvezető

E-mail: info@isokft.hu

European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet

Tóth Ádám Ferenc

ügyvezető

E-mail: toth.adam@european.hu