A 450 milliós beruházási csomagjához 314 millió forint támogatást kapó Agrohíd Ipari Kft. tevékenységének fókusza az autóipari szerszám- és készülékgyártásra, valamint gépjárműszakszervizek speciális szerelő-, beállító- és ellenőrző szerszámainak előállítására és összeszerelésére irányul, de emellett a csomagoló-, a nyomda-, a vasút- és az élelmiszeriparban, valamint a speciális gépgyártóiparban érdekelt vevők megrendeléseit is teljesíti. Gonda Sándor ügyvezető a VG-nek kifejtette: a pályázati pénzzel hosszú évek óta tervezett gépbeszerzésre nyílik lehetőség a mezőtúri székhelyű cégnél, amellyel a jelentős kapacitásnövekedést, valamint a minőség-ellenőrzés legkorszerűbb szintjét biztosítják. 

Olyan típusú és volumenű megrendeléseket is el tudunk majd vállalni, amelyeket a hiányzó technológia vagy kapacitás híján eddig nem tudtunk teljesíteni

– jegyezte meg a cégvezető. Az önerőt részben saját forrásból, részben banki hitelből tervezik fedezni, a gépbeszerzések mellett pedig fejlesztik az IT-infrastruktúrát, illetve az autóipari partnerek magasabb szintű kiszolgálása érdekében meg kívánják szerezni az adatvédelmi és információbiztonsági követelményekre épülő TISAX tanúsítványt is.