Loading color scheme

Mezőtúron ECCerűen: Új Vizek Felé A Régi, De Jól Bevált Koncepcióval

Az autóipari szerszám-, készülék- és mérő-ellenőrző berendezések gyártására szakosodott, mezőtúri székhelyű AGROHÍD Ipari Kft. a nemrég elnyert mintegy 314 millió forintos támogatással olyan útra léphet, melyre eddig itthon csak keveseknek sikerült.

Forrás: gepeszpresszo.hu

A sikeres pályázat segítségével olyan gépek és technológiák beszerzésére nyílik lehetőségük, mellyel egyfelől optimalizálni tudják a meglévő gyártási folyamataikat, másrészt jelentősen növelhetik kapacitásaikat. Ezeknek köszönhetően tevékenységüket még magasabb szinten űzhetik, ügyfeleik és partnereik maximális kiszolgálása érdekében.

Az elnyert támogatás egy olyan, 450 millió forintos beruházáscsomag megvalósítását teszi lehetővé az AGROHÍD Ipari Kft. számára, mellyel nemcsak új megmunkáló gépek beszerzésére, hanem infrastrukturális és számítástechnikai fejlesztésekre is sor kerülhet. Ezenkívül az autóipari ügyfeleik magas színvonalú kiszolgálásához egyre inkább szükségessé váló, az adatvédelmi és információbiztonsági követelményekre épülő TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange) tanúsítvány megszerzését is kilátásba helyezték rövidtávon.

A társaság nem titkolt célja, hogy az autó-, élelmiszer-, csomagoló-, nyomda-, és vasútipar mellett további, számukra eddig ismeretlen iparágak felé nyissanak, ennek megvalósításához ad kiváló alapot a pályázati keretek között elnyert támogatás.

„A pályázatot a lehető legjobb időpontban sikerült elnyernie vállalatunknak, hiszen a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai >által sújtott autóipari vevőink megrendelései jelentősen visszaestek az elmúlt években, ezért is tartjuk fontosnak, hogy további iparágak felé nyissunk, hogy több lábon álljunk” – jegyezte meg dr. Gonda Sándor, az AGROHÍD Ipari Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint hozzátette: „a pályázatírásnál az időzítésen kívül az is fontos szerepet játszott, hogy egy olyan partnert kérjünk fel, aki megbízható, szakmailag felkészült és nem utolsó sorban jó aránnyal nyeri a pályázatokat. Az ECC-vel (European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet Kft.) folytatott közös munka során olyan precizitást, profi hozzáállást, rugalmasságot és pörgést tapasztaltunk Tóth Ádám Ferencék részéről, melyre mi magunk is törekszünk a mindennapi munkánk során, így nem volt kétségünk a pályázat eredményessége felől.”

A gyártócég eredeti elképzelései kis mértékben ugyan módosultak, de a beruházás jelentős részét továbbra is a gépbeszerzések teszik ki az informatikai rendszerük fejlesztése mellett, melynek szükségességére az elmúlt hónapok rávilágítottak. „Ez utóbbi kihívásoknak is az elnyert támogatás segítségével próbálunk megfelelni” – zárta gondolatait az ügyvezető.

Szerző: Tóth Ádám Ferenc – European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet Ügyvezető