Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2014-11-01
Felkészülés a hamarosan induló innovációs pályázatokra Innovatív étel-ital kóstolóval!

Óriási érdeklődés kísérte a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Klubjának rendezvényét.

Több mint 150 cégvezető jelentkezett, ezért két időpontban (szeptember 30. és október 2.) tartották meg  a szervezők a klubnapot.

Céljuk az volt, hogy tájékoztassák a potenciális érdeklődőket, és készüljenek együtt a hamarosan megjelenő pályázatokra.

A rendezvényt dr. Kupcsok Lajos főtitkár és Bonyhády Elek az Innovációs Klub elnöke nyitotta meg.

dr. Kupcsok Lajos elmondta: „Magyarország következő 7 éves fejlesztéspolitikájában a hazai önerővel együtt ennek folyományaként mintegy 12 ezer milliárd forint értékű beruházás előtt nyílik meg az út. Az innováció az egyik hívó szava lesz a következő európai uniós fejlesztési ciklusnak. A kormány a magyar külpolitikát exportorientáltnak és gazdaságközpontúnak hirdette meg. A hagyományos külpolitikai feladatok mellett a magyar gazdasági érdekek fokozott érvényesítése szükséges. Ennek keretében az exportálók körét tekintve az exportőr kis- és középvállalkozások számát a kormányzati ciklus végére, a jelenlegi négyszeresére, 12 ezerre szükséges növelni. A közelmúltba átadott Magyar- Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ Törökbálinton folyamatosan helyet és alkalmat fog biztosítani a hazai innováció térnyerését, az exportőrök számának növelését célzó rendezvényeknek.”

A szakmai programunknak új formát adtunk, interaktív beszélgetéssé tettük, és úgy állítottuk össze, hogy a pályázati témában tapasztalt két előadónk gyakorlati példákon keresztül minél több hasznos információt adjon át a közönségnek.

A KÜRT csoport tagja, a LogDrill Kft. üzletfejlesztési igazgatója, dr. Nagy Zsolt személyes példáiból kiderült mennyire nagy tapasztalttal rendelkezik. A saját cégének életből hozott színes, kimerítő és megszívlelendő tanácsokat. A beszélgetés során végigkísérhettük egy kkv életét, kezdve onnan, hogy honnan merítsünk inspirációt, mit érdemes fejleszteni, mibe nem érdemes beruházni. A finanszírozást Európa Uniós forrásból, befektetői vagy banki hitelből oldjuk-e meg.

Az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet (ECC) csapatát Gubacska Anikó és Barna István területi vezetők képviselték. A felkészülésre helyezték a hangsúlyt. Kihangsúlyozták, ha egy cég eldöntötte, hogy pályázaton indul, hogyan tudja meg, hogy megfelel-e a feltételeknek, ha igen, mik azok a teendőket, amelyek a felkészüléshez elengedhetetlenek.

A tartalmas előadás előtt és után innovatív gasztronómia finomságokat mutattunk be.

Különleges finomságokat Monostori József (MonoCatering Kft.) Keresztes Ferenc világbajnok Bártender, és Müncz Gábor Chef a molekuláris gasztronómia szakavatott szakértői mutatták be.

Édes kísértésbe vitt Todi Levente, a bonbonokra szakosodott Levande Choclaterie kitalálója, aki megismertet bennünket egy új innovatív termékkel, a gyümölcskaviárral.

Megízlelheti a 100% arabica kávét tartalmazó MAKKA funkcionális kávékülönlegességek zamatát az Esentico Kft. jóvoltából.

A rendezvény végén a sok finomságot kóstolva a vállalkozások egymással és az előadókkal is kötetlen formában folytathatták a beszélgetést, ismerkedést.