Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2016-01-02
TELEPHELYFEJLESZTÉS A SZKALICZKI ÉS TÁRSAI KFT-NÉL

A Szkaliczki és Társai Műanyagfeldolgozó Kft. 48,91 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért c." tárgyú pályázati kiírásán (DAOP-1.1.1/DE-13-2013). Az 69,87 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból a cég telephelyfejlesztést valósított meg.

 

A Szkaliczki és Társai Műanyagfeldolgozó Kft. 1992 óta tagja a hazai és nemzetközi műanyagipari vérkeringésnek.  A 100 %-ban magyar tulajdonban levő vállalkozás a gyártást egy 200 m2-es gyártócsarnokban, mindössze 2 vákuumformázó géppel kezdte.  Mára 2000 m2-en a sokszorosára duzzadt gépparkban operátorok, gépbeállítók, szerszámkészítők és mérnökök összehangolt munkája segíti a partnerei igényeinek kielégítését.

Fő profiljai:

  • Logisztikai tálcák tervezése és gyártása,
  • Bliszterek, csukóbliszterek tervezése és gyártása,
  • Zöldtechnológiában alkalmazott termékek.

A tulajdonukban lévő ingatlanjaik egy társasház területén helyezkednek el, mely épületeket a folyamatos bővítés során különböző funkciókkal látták el mindig az aktuális lehetőségeikhez mérten. Terjeszkedésük indokolttá tette, hogy átszervezzék az épületeik funkcióit az optimálisabb gyártáskiszolgálás és minőségjavulás, hatékonyság érdekében.

A pályázat tárgyát képező projekt keretében 2216 m2 hasznos alapterületű épületek átalakítása valósult meg, illetve beszerzésre kerültek az alábbi eszközök:

  • 1 db Shini SG-3675-CE központi daráló
  • 1 db Rotoplat 707 PVS rakományrögzítő

A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően képesek a megrendelői elvárásokat maradéktalanul kiszolgálni, illetve a későbbiekben folytatni a technológiabővítést, korszerűsítését, ami a folyamatosan növekvő gyártási igényt ki tudja szolgálni.

A projekt megvalósításával a meglévő minőség melletti árcsökkentéssel a Kft. képes a hazai és európai versenytársak fölé emelkedni és meghatározó tényezővé válni piaci szegmensében, bővülő foglalkoztatás mellett.

További információ kérhető:

Szkaliczki Márton

(Elérhetőség: 06-68-333-163, marton.szkaliczki@szkaliczki.hu)