Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2017-03-06
Vállalkozók, figyelem! - Március 7-től bezárul a fontos pályázati ablak

A "különösen nagyszámú támogatási kérelem" beérkezésére és a rendelkezésre álló keretet meghaladó támogatási igényre hivatkozva ma azt közölte a kiíró, hogy március 7-én déli 12 órától átmenetileg szünetelni fog a második legnépszerűbb uniós kapacitásbővítési pályázat beadhatósága.

A hivatalos kormányzati oldalon pénteken délelőtt megjelent közlemény szerint jövő kedden déltől szünetelni fog a "Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című (GINOP-1.2.2-16 kódszámú) felhívás beadhatósága, mert "különösen nagyszámú támogatási kérelem érkezett be, amelyek forrásigénye meghaladja a rendelkezésre álló keretet."

A hivatalos kormányzati adatbázis szerint már 1539 darab projektre kértek együttesen 30,5 milliárd forintnyi támogatási igényt. A bő 1500 támogatási kérelem bizonyára jócskán leterheli majd az értékelői rendszert, a pályázat jelenlegi hivatalos keretösszege egyébként 21 milliárd forint. Ehhez képest tehát már 50% körüli a túligénylésnél járunk, igaz a január végi parlamenti projektmenedzseri ülésen elhangzott olyan jelzés, hogy ez várhatóan 30 milliárd forint körülre emelkedhet. Így tehát ha a következő 5 napban hirtelen még meg is ugrik az összes támogatási igény, még akkor is el kell utasítani nem kevés projektet.

Érdemes emlékeztetni rá, hogy a másik kapacitásbővítési pályázat (GINOP-1.2.1-16) benyújtási lehetősége február 28-án befejeződött (az első benyújtási szakaszhatár akkor volt). Amint megírtuk: igen, jelentős, 3,7-szeres körüli túligénylés történt a várhatóan 50 milliárd forintra ugró támogatási kerethez képest. Annyira erőteljes volt a hajrá, hogy az utolsó napon annyi támogatási igény ment be a rendszerbe, mint amennyi a pályázat teljes (várhatóan megemelt) keretösszege lesz.

Forrás: portfolio.hu